Radio- og tv-udsendelser 2016

DR P1 Orientering, 23 Sep. 2016, Start kl. 16:07 – Indslaget om borgerløn kl. 17:08
Borgerløn er ikke længere en utopi
Borgerløn har været oppe og vende politisk flere gang siden 1980’erne, men har aldrig for alvor slået igennem. Ideen om borgerløn ulmer dog stadig, og de sidste to dage har Alternativet sammen med BIEN Danmark, der en borgerlønsbevægelse, afholdt nordens største konference om ideen. Medvirkende: Dorte Kolding, Formand i BIEN Danmark; Thomas P. Boje, professor og forsker på RUC; Louise Haagh, formand BIEN international og professor i politisk videnskab på University of York, England.

 

Familiekanalen, Esbjerg, 6. marts 2016
Borgerlønsbevægelsen BIEN Danmark – Erik Christensen
TV-interview med Erik Christensen. Med rettigheder bør der ikke nødvendigvis være pligter mener de hos BIEN. Du får f.eks. gratis skolegang, gratis sundhedsvæsen, folkepension og børnecheck.
http://familiekanalen.tv/?portfolio=borgerloensbevaegelsen-bien-danmark-erik-christensen

 

DR P1 Netværket, 21. januar 2016
Fra Noget for Noget – til Noget for Ingenting. Hvad ville du gøre, hvis du fik 10.000 kroner – skattefrit hver måned? Tanken om Borgerløn kan føres så langt tilbage som til det 16. århundrede – men herhjemme kender vi det bedst som en tanke, der opstod i slutningen af 1970’erene i forbindelse med debatbogen OPRØR fra midten.
Nu diskuteres begrebet igen under nye navne som Basisløn og Grundsydelse – alt efter om man er til højre eller til venstre på den politiske akse. Velfærden er presset – så hvad nu – hvis vi startede forfra – og gav velfærden nye klæ’r?
Panel: Svend Brinkmann, professor i psykologi, Mona Juul, direktør- og partner i reklame og vidensbureauet Envision og Verner Møller,
professor og forskningsleder ved institut for Folkesundhed, Aarhus Universitet.
Vært: Lene Juul.

 

DR P1 Debat, 12. januar 2016
Drømmen om borgerløn. Giv alle danskere 10.000 kr om måneden i borgerløn – uden at stille et eneste krav. Det lyder som en hippiedrøm, men borgerlønsbevægelsen puster nu nyt liv i ideen om at alle skal have en basisløn. I Finland, Holland og Canada foregår der eksperimenter med borgerløn og Schweiz planlægger en folkeafstemning om spørgsmålet. Ideen er at ledige, kontanthjælpsmodtagere og andre på offentlige ydelser får et fælles fast beløb og herefter kan arbejde sig til en højere indtægt. Men vil borgerløn fratage folk incitamentet til at arbejde og tillade at folk bare ligger på sofaen og slapper af.
Debat med Dorte Kolding, formand Borgerlønsbevægelsen, Ole Birk Olesen, finansordf. LA, Josephine Fock, beskæftigelsesordf. Altenativet og Anita Ulrich, antropolog. Vært: Eva-Marie Møller.
http://www.dr.dk/p1/p1-debat/p1-debat-2016-01-12

 

Roskilde Dampradio, 7. januar 2016
Ugens Aktuelle Gæst: Michael Husen, Tema: Borgerløn i Danmark?