Retten til dovenskab

Det er en provokerende bogtitel i dagens Danmark. Lønarbejdet er omdrejningspunktet i den kapitalistiske økonomi. Det sted, vi henter vores identitet, vores selvværd, meningen med livet. Og mange af os arbejder af lyst. Faktisk er det sådan, at arbejdet i sig selv kan motivere. Så hvorfor retten til dovenskab?

Paul Lafargue udstiller med gnistrende vid og et stort engagement arbejdets elendighed på hans tid. Kapitalismens fremvækst var ikke noget kønt syn og det har Lafargue et skarpt blik for, men det er heldigvis et overstået kapitel, så hvorfor læse Lafargue i dag?

Fordi Lafargue er mere aktuel end nogensinde. Hans budskab passede ikke de etablerede arbejderpartier og fagforeninger, der for enhver pris ønskede fuld beskæftigelse, og derfor forsvandt han ud af historien. Gennem hans optik opdager vi, at det moderne samfund har en bagside: kriser, ressourcespild og spild af menneskelige talenter. Han åbenbarer det moderne menneskes dilemma: Hvad er det egentlig de fleste af os bruger vort liv på?

Retten til dovenskab Af Paul Lafargue
Oversat og kommenteret af Ellen Brun og Jacques Hersh
64 sider
Paperback, 18×25 cm
ISBN 978-87-994084-0-5

Retten til dovenskab koster 100,- plus forsendelse 20.-. i alt 120.-
Bestil bogen her: info@modernetider.dk/forlag