Læserbrev om borgerløn

Læserbrev af professor Niels I. Meyer (Politiken-tillægget Bøger, 27.04.02)

Politikens debatredaktør Jacob Fuglsang anmelder i Bøger 20.4. en ny essaysamling om borgerløn med titlen »Oprør fra bredden«. Her skriver han om mit essay i bogen, at det »nærmest virker som et argument imod borgerløn«. Det er faktisk ikke mit budskab.

Jeg er lige så positiv over for borgerlønnen som for 24 år siden, da jeg var med til at indføre begrebet i den danske debat med bogen »Oprør fra midten«. En generel borgerløn kan være et solidarisk og positivt element i et velhavende samfund.

Mit essay handler imidlertid om mulighederne for en global borgerløn, og det ser jeg pessimistisk på. Det skyldes dog ikke borgerlønnen som sådan, men blogaliseringens skæve udvikling. Det har jeg uddybet i en anden debatbog fra sidste år.