Møde i Malmø 6. december 2015

Kom til møde søndag den 6. december og mød hovedpersonerne bag et UBI pilotforsøg i landsbyen Quatinga Velho i Brasilien

Fra 2008 til 2015 gennemførte den brasilianske NGO ReCivitas, som står for revitalisering af medborgerskab, et revolutionært initiativ: De gav en sum penge til alle individer i et fattigt landbysamfund i delstaten Sao Paulo.

Finansieret alene af private donationer gav ReCivitas alle borgere i landsbyen Quatinga Velho, en månedlig udbetaling på 30 brasilianske reais uden trangsvurdering og betingelser. Dette pilotprojekt praktiserede idéen om Ubetinget Basisindkomst (UBI): En alternativ form for social sikkerhed, som går ud på, at alle borgere i et land eller et samfund  modtager en sum penge til at dække deres basale behov.

Bruna Augusto og Marcus Brancaglione, grundlæggere af ReCivitas, besøger os i Malmø for at præsentere erfaringerne fra pilotprojektet og den effekt, det har haft på borgerne i Quatinga Velho. De vil også udfordre fordomme mod UBI og diskutere UBI’s potentialer som et politisk alternativ i forskellige lande, samfund og økonomiske kontekster. Sluttelig vil de præsentere deres nye projekt, “Governe-se”, en platform for direkte demokrati, som er inspireret af den form for beslutningsproces, som borgerne i Quatinga Velho anvendte under projektet.

Mødet er arrangeret af BIEN Danmark og Basinkomst Malmö.

Tid: 6. december 2015, kl. 14-17
Sted: Anställningslösa i Förening
Östra Tullgatan 3, Malmö

For tilmelding send en mail til sekretariat@basisindkomst.dk.

Læs mere:

Facebook invitation til mødet: https://www.facebook.com/events/142397772785580/

Forsøget i Quantiga Velho: https://basisindkomst.dk/quatinga-velho-landsbyen-der-modtog-ubetinget-indkomst/

Basisindkomst i Brasilien: https://basisindkomst.dk/basisindkomst-i-brasilien-en-rettighed-paa-papiret/